Nev Sağlık Grubu
EN
Güneş yanıklarına ne yapmalıyız? Güneş yanıklarına ne iyi gelir?

Masum görünen güneş yanıklarına karşı uyaran Uzman Dr. Adnan Öbek, “Gerekli önlemler alınmadan güneşlenmek cilt kanserleri, erken cilt yaşlanması, bağışıklık sistemi zayıflığı, cilt lekesi ve bazı göz sorunlarına yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.

Güneş yanıkları nasıl oluşur?

Gerekli önlemler alınmadan güneşlenmek ya da güneşe maruz kalmak farklı sorunlara neden olabilir diyen Öbek açıklamasına, “UV radyasyonu, güneş kremi kullanmadan güneşlenmek, uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak güneş yanıklarının oluşmasında en büyük neden. Bunları, cilt kanserleri, güneş yanıkları, erken cilt yaşlanması, bağışıklık sistemi zayıflığı, cilt lekesi ve bazı göz sorunları olarak sıralamak mümkün” ifadelerini ekledi.

Vücutta en çok nerede güneş yanığı oluşur?

Öbek, “Vücutta güneş yanığı en çok ve yaygın olarak boyun ve omuz bölgesinde oluşur. Ardından kollar, eller ve sırt bölgesi gelir. Erkeklerin yüz ve kafa bölgesinden kadınlara oranla daha fazla olmaktadır” dedi. 

Güneş yanıklarına ne iyi gelir?

Özellikle geniş yanık alanları söz konusu olduğunda ciddi sıvı kaybı meydana gelebilir diyen Öbek, “Bu nedenle su içmek çok çok önemlidir. Krem ya da aloavera gibi nemlendiriciler cilde sürülmeli ve yanık kaynaklı vücuttaki su kaybını önlemek için bol bol su içilmelidir. Cilt tamamen iyileşene kadar da cildi güneşe maruz bırakmaktan kaçınılmalıdır” dedi. 

Güneş yanığı belirtileri

Kızarmış deri

Ağrı

Yanan bölgede sıcaklık

Yanan bölgenin su toplaması

Ateş

Güneş yanığından karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

1. Riskli Saatlerde Güneşe Çıkmayın. 

2. Şapka ve Güneş Gözlüğünü Unutmayın.

3. Markaya Değil, Koruma Faktörüne Bakın. 

4. Güneş Koruyucunun Türüne Karar Verin.

5. Güneş Kremini, Güneşe Çıkmadan Yarım Saat Önce Sürün.