Kış aylarında cildimiz gün boyu hem soğuk hem de sıcak ortamların olumsuz koşullarına maruz kaldığından, her zamankinden daha fazla yıpranmaya açık hale geliyor. Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında ciltte pullanma, renk lekelenmeleri ve nem kaybı yaşanabiliyor.
Kış aylarında da sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmanın mümkün olduğunu vurgulayan Nev Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, kış aylarında cilt bakımına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Dr. Sezgin, “Cilt bakımında mevsimsel değişikliklere uygun uygulamaların yapılması, cildin sağlığını korumak ve güzelleştirmek açısından önemlidir. Kış aylarında etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak mümkündür” dedi.
“Sıcak su cildin doğal yağlarını alabilir”
Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, “Kış aylarında kuru ciltler yoğun ve yağlı nemlendiriciler tercih edebilir. Duştan sonra özellikle kuruyan cilde yoğun nemlendirici kullanabilir ancak yağlı ciltler yine de cilt tipine uygun şekilde su bazlı nemlendirici kullanımına dikkat etmelidir. Akşamları veya duş sonrasında ihtiyaç halinde su bazlı nemlendirici yağlı ciltler için kullanılabilir. Çok sıcak su ile yüzü yıkamak, duşta çok sıcak su kullanmak cildin doğal yağ tabakasını tahriş edebilir. Bu sebeple ılık su kullanımı önerilir” dedi.
"Bol su içmek nem oranını arttırıyor"
Bol su içmenin nem oranını arttırdığına dikkat çeken Sezgin, “Yeterli su içmek cildinizin içten nemlenmesine yardımcı olur. Kış mevsiminde havanın nem oranı azaldığı için nemlendirici kullanmanın yanında bol su içmek, cildin nem oranını artırmada çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.
“El ve dudakları sık nemlendirin”
Ellerinizin kurumasını önlemek için yumuşak, nemlendirici özellikte sabunlar kullanın”” diyen Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, “Ellerinizi yıkadıktan sonra hemen kurulayın. Özellikle rüzgârlı günlerde ellerinizi korumak için yoğun nemlendiriciler kullanın. Kalın bir katmanla dışarı çıkmadan önce uygulamak iyi bir yöntemdir” dedi.
Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin,
“Kurumuş dudakları fark etmeden yalamak, derisini koparmak ve ısırmak da daha
fazla kuruluğa neden olur” ifadelerini kullandı.
-
Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin Özgeçmiş
Popüler Yazılar
- AIDS hastalığı tüm dünyada hız...
- Safra kesesi taşları neden olu...
- Hamilelik belirtileri nelerdir...
- Akciğer kanserinin bir numaral...
- Boğaz kuruluğu neden olur? Boğ...
- Akciğer kanserine yakalanmamak...
- Check Up nedir? Check Up neden...
- Pankreas kanseri nedir? Pankre...
- Kış aylarında cilt bakımı nası...
- Kış aylarında sağlıklı beslenm...