Yaşlanma ve cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu göz kaslarında zayıflama olabileceğini söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu durumun gözde sarkmalara neden olduğunu ve yüze yorgun bir ifade kattığını belirtti.
Göz kapağı düşüklüğünün gençlerde ve çocuklarda da ortaya çıkabileceğini vurgulayan Sezgin, “Düşük göz kapağının görüş alanına engel olduğu durumlarda, göz tembelliği ve öğrenme bozukluğu oluşabilmektedir” dedi.
Zayıf göz kasları
Göz kapağı düşüklüğünün her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Tuncay Sezgin, “Genetik olarak zayıf göz kaslarına sahip kişilerde bu sorun ortaya çıkabilir, bazen doğuştan bebeklerde de rastlanabilir. Bunların dışında; göz kapağı hasarları, yaralanmaları, göz tümörleri veya sinir hasarları da göz kapağı düşüklüğüne neden olabilmektedir” şeklinde konuştu.
Görüş alanını engelliyor
Çocuklarda göz kapağı düşüklüğünün görüş alanına engel olduğunu belirten Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Bu tip durumlarda tedavide geç kalınmamalı. Ayrıca göz kapağı düşüklüğü, çocuklar ve gençlerde sadece göz sağlığı açısından değil estetik kaygı, özgüven kaybı ve psikolojik etki olarak da ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Tedavisi mümkün
Ameliyat yardımıyla göz kapaklarındaki kas, yağ ve deri fazlalığının yok edilebileceğini ifade eden Sezgin, şunları kaydetti: “Blefaroplasti olarak adlandırılan göz kapağı estetiği sayesinde göz kapaklarındaki sarkmalar ve torbalanmalardan kurtulmak mümkün. Her göz kapağı için işlem ortalama 20 dakika sürmektedir ve lokal anestezi yardımıyla gerçekleşir. Ameliyattan sonra soğuk kompres uygulaması önerilir ve antibiyotikli damla ile krem verilir.”
Özellikle bebeklerde göz kapağı düşüklüğüne dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Nev Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Bebeklerde veya yetişme çağındaki çocuklarda göz kapağı düşüklüğü göz tembelliğine yol açıyor. Bu nedenle vakit kaybetmeden cerrahi müdahale yapılması gerekmektedir. Bu tip bir durumda göz kaslarının çok zayıf olması sebebiyle operasyon sırasında göze askı materyali uygulanır” dedi.
-
Op. Dr. Tuncay Sezgin Özgeçmiş
Popüler Yazılar
- Kalp damarlarının incelemesind...
- Kadın sağlığını tehdit eden se...
- Güngör: “Kış aylarında boğaz a...
- Okullarda el, ayak, ağız hasta...
- Ağrılara doğal çözüm: Nöralter...
- AIDS hastalığı tüm dünyada hız...
- Safra kesesi taşları neden olu...
- Hamilelik belirtileri nelerdir...
- Akciğer kanserinin bir numaral...
- Boğaz kuruluğu neden olur? Boğ...