Nev Sağlık Grubu
EN
Mide botoksu ile fazla kilolarınızdan kurtulun

Genel olarak ciltteki kırışıklıklardan kurtulmak için uygulanan botoks, artık kilo vermede de oldukça etkili hale geldi.

Son yıllarda obezite ile mücadelede uygulanmaya başlanan mide botoksu hakkında açıklamalarda bulunan NEV Anadolu Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Umut Kerimoğlu, uygulamanın fazla kilo sıkıntısı yaşayan kişiler tarafından fazlasıyla tercih edilir hale geldiğini söyledi.

Kerimoğlu, mide botoksunun alerji ya da başka yan etki riski olmadığından oldukça güvenli olduğunu ifade ederek, “Uzun yıllardır güvenle ve başarıyla kullanılan botoks, artık ameliyatsız zayıflama yöntemi olarak da uygulanmaktadır. Yani botoks sadece kırışıklığa iyi gelmiyor, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı oluyor. Mide botuksunu tercih edenlerin sayısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor” dedi.

Acıkma hissi azalıyor

Botoksun mideye uygulandığında midenin düz kasları üzerinde etkili olduğunu ifade eden Kerimoğlu, yöntemin endoskopik olarak uygulandığını kaydetti.

Kerimoğlu, uygulama ile midenin iştah ve açlık üzerinde etkili olan sinir ve kaslarını geçici olarak etkisiz hale getirildiğine dikkat çekerek, “Midenin düz kasları botoksa maruz kaldığında eskisi kadar hızlı ve güçlü kasılmaya son verirler. Kasılması yavaşlatılan mide de gıdaları hızla boşaltamaz hale gelir. Yani daha uzun süre dolu kalır. Buna bağlı olarak gıda emilimi yavaşlar ve acıkma hissi daha az olur. Doğal olarak kişide daha çok tokluk hissi oluşur” diye konuştu. Uygulamadan önce hastaya öncelikle endoskopik mide ve on iki parmak bağırsağı incelemesi yapıldığını belirten Kerimoğlu, enjeksiyona engel bir durum olmadığı taktirde botoksun çok ince bir iğne ile mide duvarındaki kaslara uygulandığını söyledi.

Yaklaşık 20 dakika sürüyor

İşlemin ortalama 20 dakika sürdüğünü ifade eden Op. Dr. Kerimoğlu, “Mide botoksundan sonra hastanede kalmak gerekmiyor. Uygulamadan sonraki gün kişi işe gidebiliyor. Mide botoksunun herhangi bir yan etkisi yok. Yöntem hastanede yatış gerektirmemesi ve kişinin kısa sürede sosyal yaşantısına geri dönebilmesi gibi nedenlerle son dönemde oldukça cezbedici durumda” dedi.

İşlem sonrası diyet önemli

İşlem ile yaklaşık 6 ayda 4 – 20 kilo vermenin mümkün olduğunu belirten Kerimoğlu, ancak uygulamanın başarılı olması için dikkat edilmesi gereken kriterler olduğunun altını çizdi. Özellikle diyetin oldukça önemli olduğunu dile getiren Kerimoğlu, “Mide botoksundan sonra özel bir beslenme programı oluşturulması gerekiyor. Aksi halde işlemden istenilen sonuç elde edilmeyebilir. Yöntemin verimli olması için diyete dikkat edilmesi önemli. Ayrıca gece yemek yeme alışkanlığından da vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.